Fredag, 28. oktober var det duket for «kongelunsj» og faglige innlegg på Slottet i Sirdal.

Ordfører Jonny Liland ønsket de rundt 40 deltakere velkommen og påpekte at utvikling av reiseliv er et viktig tema for kommunen: «Sirdal lever av naturressurser og leverer mye kraft. Vi leverer også opplevelser og det gir turistene energipåfyll ved å besøke Sirdal».

Sirdal på vei til en bærekraftig helårsdestinasjon

Reiselivsdirektør Per Morten Haarr snakket om viktigheten av bærekraftig reiselivsutvikling og helårsturisme: «Vi må jobbe for at regionen blir en bærekraftig helårsdestinasjon. Sirdal har flotte produkter og gode muligheter til å bli en helårsdestinasjon».

Dette kunne Simen Berge, daglig leder av Sirdal Høyfjellshotell, ikke si seg mer enig i. Fordelen med helårsturisme er helt åpenbart å kunne tilby flere helårsstillinger til ansatte, noe som fører til positive ringvirkninger med økt tilflytting, flere bosettinger og økt skatt til kommunen.

Utnytte mulighetene og støtte samarbeidet

Også Thomas Hukkelås, ny daglig leder i VisitSirdal 365 (tidligere Sirdalsferie), dro frem Sirdals store potensial for økt turisme og helårsturisme: «Vi har en eksotisk natur med fossefall, sauer og sandstrand, for å nevne noe. Plasseringen er unik med kort avstand til flyplass og Stavanger-regionen. Vi må bare utnytte mulighetspotensiale som er der og få kommunen med på laget til å støtte nyutviklingen».

Markedsføring via Region Stavanger

Gunhild Vevik, kommunikasjons- og markedssjef i Region Stavanger, ga et innblikk i hvordan Region Stavanger jobber med markedsføring og markedskampanjer. Hun fortalte også om profilprosjektet RISS som resulterte i utviklingen av et nytt markedsføringskonsept, «The Edge of Norway». Dette er utviklet i et tett samspill med medlemmene i Region Stavanger, både næringsaktørene og kommunene.

Produktsjef Liv Kristina Jehl informerte om produksjonsplanene og annonsemulighetene til neste år, for å få medlemmene i Region Stavanger godt synlige for regionens gjester.

Bli med på neste HEIA-treff!

Etter at den offisielle delen av møtet var avsluttet ble størsteparten av deltakerne igjen for å slå av en god prat med bransjekollegaene.

Region Stavanger fortsetter med sin nye serie av HEIA-bransjetreff, og neste møte blir på Klepp den 17. november.