Velkommen til Spisoh! Det første og eneste spøkelseskjøkkenet i Stavanger!

Trend som har kommet i kjølvannet av pandemien

Med Covid-19 økte interessen for takeaway betraktelig, og et av de nyeste konseptene for hjemlevering av mat er såkalte spøkelseskjøkken. Dette er i hovedsak restaurantkonsepter som tilbyr takeaway uten å ha et eget kjøkken. Det vil si at de benytter seg av eksisterende kjøkken som står tomme store deler av dagen og tilbereder maten derfra. På grunn av stor etterspørsel etter matleveringstjenester samt at restauranter kan kutte kostnader ved å benytte seg av ubrukte kjøkkenfasiliteter, har gjort at dette har blitt populært i flere store byer. Nå altså også i Stavanger med takeawayrestauranten Spisoh.

Sørindisk mat

Rohini, Spisohs medgründer fra India, har bodd i Stavanger i flere år, og hadde vært arbeidsledig en god stund. En tur til India under den andre bølgen av Covid-19 ga henne en mulighet til å observere og oppleve spøkelseskjøkken som er fremtredende i Kerala og matleveringsapper tett fra et kundesynspunkt. Hun visste at Stavanger manglet sørindisk mat og ønsket å bringe det hit i form av et spøkelseskjøkken. Hennes støttende matelskende venner – Raghu – ingeniørspesialist og Nitish – strateg i et olje- og gasselskap slo seg dermed sammen for å gjøre visjonen hennes til virkelighet. Deres IT-forståelse, solide nettverk og operasjonelle ekspertise gjorde drømmen hennes til virkelighet på under tre måneder.

– Spisoh wants to provide «a not to miss culinary experience» for all the visitors of Stavanger. In the long term, Spisoh wants to be a solid value add to the stavanger tourist map, sier Rohini Sasidharan – medeier i Spisoh AS.

– Det er så utrolig flott at det kommer nye, bærekraftige og smarte løsninger ut av en pandemi. Trenden med spøkelseskjøkken er spennende, noe som også åpner nye dører for andre aktører som ellers ikke ville kunne stått alene i restaurant-konkurransebildet. Vi ønsker Spisoh velkommen, og gleder oss til å kunne anbefale konseptet til våre gjester, uttaler kommunikasjonssjef i Visit Region Stavanger, Gunhild Vevik.