European Robotics Forum er bekreftet til Norge, om to år kan vi ønske verdensledende eksperter innen KI og robotikk velkommen til Stavangerregionen.

European Robotics Forum er møtesplassen for verdensledende eksperter innen KI og robotikk. Konferansen arrangeres av EU Robotics, SINTEF og NORCE, og er et flaggskip innen det globale robotikkmiljøet, som vil vise vei for banebrytende teknologi og fremme viktig samarbeid innen robotikk både nasjonalt og internasjonalt.

Stavangerregionen med sin rike historie, fantastiske naturlandskap og blomstrende kulturscene, tilbyr den perfekte blanding av tradisjon og innovasjon. Kjent for sin fremtidsrettede tankegang, er Stavanger en ideell vert for European Robotics Forum 2026.

«Vi ser frem til å ønske European Robotics Forum 2026 velkommen til Stavanger. Konferansen understreker vår satsning på innovasjon og teknologi, og vi ser frem til å vise frem byen vår som et knutepunkt for utviklingen av KI og robotikk.»

SISSEL KNUTSEN HEGDAL, ORDFØRER I STAVANGER

Beslutningen om å holde ERF 2026 i Stavanger ble enstemmig vedtatt av EU Robotics, og blir et viktig skritt for å fremme robotikkindustrien i regionen og internasjonalt. Suksessen bak tildelingen av arrangementet er mye takket være et unikt samarbeid mellom NORCE og SINTEF med god bistand fra Region Stavanger og Mango Events i søknadsprosessen. Dette samarbeidet har vært avgjørende for å sikre at arrangementet finner sted i Stavanger, og det er en anerkjennelse av regionens evne til å være vertskap for en så betydningsfull konferanse.

Samarbeidet mellom SINTEF og NORCE om å være vertskap for ERF 2026 viser Norges sterke rolle innen robotikkforskning og Norges dedikasjon til å fremme feltet på globalt nivå. Dette partnerskapet vil sikre en verdifull opplevelse for alle deltakere, med et variert program som inkluderer foredrag, tekniske sesjoner, workshops og utstillinger.

«Norge er verdensledende innen havbruk, energi og romfart, og dette er noe vi ønsker å vise frem til verden. Fordelene og den langsiktige effekten for Norge av å arrangere ERF 2026 er mange. Eksempelvis, ønsker vi å la en ny generasjon oppdage teknologien bak KI og robotikk. Dette er også et forum for å koble norske organisasjoner sammen med europeiske aktører for å tilrettelegge for samarbeid og partnerskap.»

AHMED NABIL BELBACHIR, FORSKNINGSDIREKTØR VED NORCE OG DIREKTØR BOD EUROBOTICS AISBL.

Visjonen for ERF 2026 er å ha en betydelig, positiv, langsiktig innvirkning på EuRobotics ved å vekke interesse for robotikk, fremme vekst innenfor den europeiske robotikksektoren og øke tilliten til robotteknologi. I tillegg har ERF 2026 som mål å etterlate seg en langvarig positiv innvirkning på destinasjonen, som omfatter næringslivet, lokalsamfunnet og offentlig sektor. Gjennom en rekke tiltak vil ERF 2026 strebe etter å etterlate seg en positiv arv for både for EuRobotics og destinasjonen.

«European Robotics Forum 2026 vil stimulere til økonomisk vekst, skape forretningsmuligheter for lokale bedrifter innen innovasjon, teknologi og reiselivet, og har i tillegg et mål om å etterlate seg en positiv arv i regionen. Ved å samle over 1000 ledende eksperter og interessenter innen KI og robotikk med et samlet mål om å skape tillit, rekruttere flere studenter til feltet og styrke samarbeidet blant europeiske organisasjoner, blir dette et viktig arrangement for Stavangerregionen.

MICHELLE MILAS, Kongressjef Region Stavanger

European Robotics Forum 2026 arrangeres på Stavanger Forum 23. – 26. mars. Med mer enn 1000 deltakere som ankommer i 4 til 5 dager, vil hotellene og konferansesenteret fylles med internasjonale eksperter innen AI og robotikk. Med fantastisk natur, levende kultur og et godt rykte for innovasjon, har Stavangerregionen de perfekte rammene for European Robotics Forum 2026. Deltakerne kan forvente en uforglemmelig opplevelse som kombinerer akademisk ekspertise med sjarmen til en dynamisk og imøtekommende by.

Om EU Robotics Forum:

EU Robotics Forum er det fremste europeiske møtestedet for forskere, ingeniører, gründere og beslutningstakere innen robotikkfeltet. Det gir en plattform for kunnskapsdeling, nettverksbygging og utforsking av muligheter for innovasjon og samarbeid innenfor Den europeiske unionen og utover.

Om SINTEF og NORCE:

SINTEF og NORCE er ledende forskningsorganisasjoner i Norge, som spesialiserer seg på en rekke felt, inkludert AI, robotikk, energi, helsetjenester og bærekraftighet. Gjennom sitt samarbeid sikter de mot å drive innovasjon, skape verdi og møte globale utfordringer gjennom banebrytende forskning og utvikling.

For mer informasjon og oppdateringer om European Robotics Forum 2026, vennligst besøk https://eu-robotics.net/.

Kontaktinformasjon:

Nabil Belbachir, Forskningsdirektør Norce og Local Chair for ERF 2026 nabe@norceresearch.no +47 401 08 137 Jon Lilletuns vei 9 H, 3. etasje, 4879 Grimstad