Etter fire år med rustfri stålvilje og aktiv argumentasjon har Region Stavanger, IFE, Norsk Korrosjonsteknisk Forening (NKF), Equinor og UiS sikret seg vertskapet for EUROCORR 2025. Nå vil 1000 deltagere, 70 utstillere og verdens fremste forskere og ingeniører innen korrosjon og materialer ankomme Stavanger i tide til Stavangers 900-årsdag om tre år.

EUROCORR er en årlig pan-europeisk konferanse i regi av European Federation of Corrosion. EFC ble grunnlagt i 1955, og er en føderasjon for over 45 medlemsorganisasjoner som har som overordnet målsetting å fremme forskning, kunnskap og bærekraft relatert til korrosjon (rust- og nedbrytning av materialer). Arbeidet kulminerer hvert år i den anerkjente EUROCORR-konferansen, som er kjent for sine meget innholdsrike tekniske diskusjoner og sosiale arrangementer. 

Nå kommer den til Stavangerregionen.

ENDELIG TILBAKE TIL NORGE: Den storstilte EUROCORR-konferansen kommer tilbake til Norge for første gang siden 1997, og Stavangerregionen blir vertsak. IFEs Rolf Nyborg (t.v.) og Torfinn Havn fra NKF argumenterte regionens sak i Berlin, og valget ble soleklart (Foto: Region Stavanger)

– Dette er en helt fantastisk seier for oss; endelig er det vår tur igjen. Vi har hatt en dedikert søknadskomité som har jobbet hardt for å få dette til i over fire år, og er ekstremt glade for å kunne ønske EUROCORR velkommen tilbake til Norge for første gang siden 1997. Vi har lagt opp til tidenes bursdagsfeiring for Stavanger i 2025, og dette vil bidra til å gjøre jubileumsåret enda mer spektakulært, sier Kongressjef i Region Stavanger, Michelle Milas, entusiastisk.

For faget, folket og fremtiden
Norges kandidatur ble presentert for European Federation of Corrosion (EFC) av Region Stavanger, Norsk Korrosjonsteknisk Forening og Institutt for Energiteknikk (IFE) i august i år, og seieren ble sikret i konkurranse mot blant annet Østerrike og Storbritannia. 

– Det er selvsagt en stor ære å få være vertskap for en konferanse av slike dimensjoner, og vi hadde aldri klart dette uten drahjelpen fra Region Stavanger. Det har vært en solid, samlet innsats for å få dette til, sier Torfinn Havn, styreleder for Norsk Korrosjonsteknisk Forening. 

– Dette er også et stort løft for både det fagmessige og bærekraftige. Tematikken vi og EFC jobber med blir bare viktigere og viktigere i en verden som må ta ressursbruk på alvor. Norske ingeniører er helt i front når det gjelder korrosjon og materialer og forskning og bruk av forskningsresultater innen marin teknologi, olje og gass og fornybar industri. Det å være senterpunkt for dette vil ikke bare gi oss mye faglig, men sette Norge som bærekraftsforkjemper bedre på kartet, legger han til.

Lokale aktører som Equinor, UiS og Gyro Conference er allerede på partnerlisten for konferansen.

Ønsker du mer informasjon om arrangementet, å stille ut, delta eller være en aktiv del av det storstilte 900-årsjubileet til Stavanger? Ta kontakt med Konferanseansvarlig Michelle Milas på +47 99 11 68 34 eller send en e-post til michelle.milas@regionstavanger.com