Region Stavanger brakte sin nye profil «Edge of Norway» til det internasjonale kongress- og forretningsreise markedet på IMEX-messen i Frankfurt, Tyskland.

IMEX er en stor global møteplass som går over 4 innholdsrike dager hvert år. Her samles 3 000 møteplanleggere og 2500+ leverandører fra alle verdens hjørner.

Region Stavanger deltok som utstiller på Innovasjon Norge sin stand sammen med andre norske destinasjoner og leverandører. Messer som dette er først og fremst en viktig salgsarena men også kilde til erfaringsdeling, innsikt og kunnskap om markedet, trender og bransjen generelt. Mulighetene for å komme i kontakt og skape relasjoner med internasjonale kjøpere samtidig som å generere nye potensielle kunder er store. IMEX er en viktig markedsaktivitet for å sikre at Stavanger-regionen inkluderes som en av de mest attraktive destinasjonene for konferansevirksomhet og forretningsreiser i Norge.

Innovasjon Norge med destinasjons presentasjon og Kahoot quiz.

En verdifull lærdom som forsterket seg under messen var viktigheten fra destinasjoner med langsiktig kontinuitet, tålmodighet og prioritering av ressurser for å videreutvikle attraktiviteten som vertskapsby for internasjonale kongresser, bedriftsarrangementer og belønningsreiser. Region Stavanger er et veletablert kongress byrå, men har et enormt potensial for å vokse i disse segmentene. I tillegg til messen deltok Region Stavanger også på ICCA konferanse dagen før og fikk siste oppdateringer fra International Congress & Convention Association.

På dag 2 inviterte den norske standen til en stemningsfull samling mot slutten av messedagen.

Et hett tema på IMEX og lignende møteplasser er fellesinnsatsen som kreves i bransjen for å synliggjøre og formidle de positive synergiene det gir til lokalsamfunnet. Bærekrafts aspektene, legacy (ringvirkninger) og langtidseffekter kan eksempelvis være innen utvikling av lokal infrastruktur, hotell og serveringstilbud, akademia og forskning, teknologi, innovasjon og tilgang til god arbeidskraft innenfor strategiske satsingsområder osv.

Ringvirkninger av for eksempel en sykkelrelatert kongress kan være at det blir investert i nye og tryggere sykkelveier, mens langtidseffektene blir flere som sykler, bedre folkehelse og sikkerhet for syklistene.

Forhåndsreserverte og «drop-inn» møter i full gang.

Det er en økende trend at internasjonale foreninger og bedrifter forventer proaktive tiltak og planer for å nå målrettede resultater med positive synergier.

Det rapporteres at omtrent 75 % av de internasjonale foreningene vektlegger ringvirkninger og langtidseffekter betraktelig høyere av kriterier i beslutningsprosessen.

Det er flere gode grunner til å forsterke den strategiske satsingen på internasjonale kongresser for fremtiden, utover det økonomiske. For en destinasjon og region generelt er dette en effektiv måte å utvikle et bedre samfunn å bo i, jobbe, studere og besøke over tid.

Andre destinasjoner, samarbeidspartnere og aktører som også deltok på den norske standen: Bergen Convention Bureau, Visit Trondheim, Visit Tromsø-region, Visit Sørlandet, Visit Bodø, Oslo Convention Bureau, NOVA Spektrum, Norwegian Travel, DMC Nordic, Oslofjord Convention Center, Nordic Choice Hotels, A2D Scandinavia, Clarion Hotel The Hub, Thon Hotels, Scandic Hotels Norway.