I løpet av året sender vi ut 4-5 e-kampanjer til potensielle reisende til Stavangerregionen. Kampanjene skal skape reiselyst, få flere tilreisende til Stavangerregionen, gi økning i bruk av våre medlemmers tjenester og synliggjøre Stavangerregionen som en helårsdestinasjon.

 

 

Mailchimp som nytt verktøy

Vi tok i bruk nytt verktøy for å sende ut kampanjer ved utsending av jule- og nyttårsutgaven. Verktøyet som er valgt er Mailchimp. Dette ble valgt med bakgrunn i at Mailchimp skal bli det valgte nyhetsbrevsystemet som på sikt blir implementert med vår publiseringsløsning på nett, levert av New Mind Tellus.

 

Distribusjon

E-kampanjene lages på to språk; norsk og engelsk, og sendes ut til rundt 5 000 mottagere via e-post. I tillegg deler vi kampanjene på våre sosiale mediekanaler. Kampanjene skal i tillegg være godt synlig på nettsidene våre når de er aktuelle.

 

Deltagelse fra medlemmer

Region Stavanger inviterer inn alle medlemmer og kommuner til å bidra med materiell til kampanjen. Medlemmer kan velge å legge inn arrangementer eller pakker selv via Extranet. Extranet er brukergrensesnittet for våre medlemstilbydere. Det eneste medlemmer må gjøre er å sende oss livelinker på de arrangementene eller pakkene de ønsker å ta med i kampanjene. Dersom de ikke har arrangement eller pakker, kan de velge å ta med et av sine ordinære produkt/tilbud i kampanjen. Her finnes mer informasjon om deltagelse i e-kampanjer. Dersom du ønsker å se hvordan de siste e-kampanjene våre så ut, ta gjerne en titt.

 

 

Statistikk

I følge Mailchimp.com (januar 2017) er forventet åpnerate rundt 20,59 % for kategorien Travel. Vår statistikk for de to siste utsendte kampanjer er dermed utrolig bra!

Statistikk førjul-, jul-, nyttår-, januarkampanje:

  • Engelsk versjon av kampanje: åpnerate: 26 %
  • Norsk versjon av kampanje: åpnerate: 35 %

Statistikk vinterkampanjen:

  • Engelsk versjon av kampanje: åpnerate: 25,8 %
  • Norsk versjon av kampanje: åpnerate: 31,3 %.

 

Ønsker du å få kampanjene tilsendt? Meld deg på her.