Egersund havn i sol. Foto©Arnt Ove Østebrøt

Nytt forretningsområde i Visit Region Stavanger skaper engasjement hos våre medlemmer, medlemskommuner og samarbeidspartnere. Cruisesatsningen som skal sikre helårsturisme og verdiskaping for hele regionen er for fullt i gang.  Bærekraftig cruiseturisme er definert i strategien for Visit Region Stavanger for perioden 2022-2026.

Oppstarten av cruisenettverket

For videre å løfte regionen som en attraktiv cruisedestinasjon er det opprettet ett cruisenettverk. Det er viktig at man jobber med markedsføring for å få skip til regionen, samtidig som man jobber med gjestetilrettelegging og opplevelser. Skipene er opptatt av utbudet av opplevelser som tilbys gjestene, både de som de kan oppleve på egenhånd og salg av tilrettelagte opplevelser levert av lokale aktører.

Visit Region Stavanger ønsker å ta en aktiv rolle i den videre satsingen på regionen som cruisedestinasjon og har etablert et nytt forretningsområde. Cruisenettverket skal forsterke arbeidet som har vært gjort og skape tett dialog med de næringsaktørene og havnene som satser i dette markedet.

reiselivsdirektør Per morten Haarr, Visit Region Stavanger

Etablerte og nye relasjoner

Nettverket har hovedfokus på markedsføring til rederier og agenter, pakketering, gjestetilrettelegging og kompetanseheving. Kompetanseheving både med tanke på opplevelsesproduktene, men også selve vertskapet er noe av det viktigste man skal jobbe med. Det er allerede definert flere tiltak både på synlighet og direkte salg som medlemmer i nettverket vil nyte godt av og igjen skape salg.

Deltagelse i nettverket

Alle som har eller ønsker en tilhørighet til cruisemarkedet kan delta. Det finnes også cruisenettverk i andre havner i Norge som jobber på samme måte. Allerede neste uke vil det bli sendt ut invitasjoner om deltakelse i nettverket.

Det at det nå opprettes et cruisenettverk vil gi en god arena hvor man både sammen med godt etablerte og nye bedrifter i cruisemarkedet kan jobbe sammen med om en bærekraftig utvikling av vår cruisedestinasjon.

Salgs- og markedssjef cruise, Line Murphy

Posisjonering av oss som cruisedestinasjon i europeisk cruisenettverk

Foruten regionale og nasjonale nettverk er vårt samarbeid med Cruise Europe viktig. Cruise Europe er et B2B nettverk for havner og destinasjoner i Europa, som har 140 medlemmer i 20 land. Nettverket arbeider med markedsføring og utvikling av Europa som en attraktiv cruisedestinasjon.  

Cruise Europe konferanse til Stavanger i 2024? 

Kongressjef Michelle Milas og reiselivsdirektør Per Morten Haarr fra Visit Region Stavanger og Havnedirektør Magne Fjell fra Stavanger havn har stått på den siste uken for å få Cruise Europe konferansen til Stavanger i 2024.

Forrige mandag tok Reiselivsdirektøren på seg bunaden og havnedirektøren stilte i uniform når innsalgsfilm skulle lages. Kulissene ble taket på Stavanger konserthus med cruiseskipet Bolette fra Fred Olsen Cruises til kai, og Stavangers skyline i fin vintersol i bakgrunnen.

Vi har stor tro på å klare og overbevise Cruise Europe-organisasjonen om hvorfor de skal legge konferansen til Stavanger i 2024. Kandidatene det står imellom er Stockholm, København og Stavanger. Vi krysser fingrene! 

Bedrifter som er interessert i å delta i cruisenettverket tar kontakt med

Salgs og markedssjef cruise, Line Murphy i Visit Region Stavanger

 Hun nås på telefon 47616076 og mail line.murphy@regionstavanger.com

Hovedbildet: Preikestolen i lett tåke – Foto©Grim Berge