I forbindelse med en visningstur i Fjord Norge for tyske turoperatører ble det arrangert en mini-konferanse og workshop om bord på Fjord Line mellom Stavanger og Bergen i siste uke. Region Stavanger var til stede for å presentere vår region til turoperatørene, som var mer en middels opptatt av bærekraft.

Bærekraftige reiser for fremtiden

Med mer enn 120 turoperatører som medlemmer, er Forum Anders Reisen en ledende organisasjon for bærekraftig reiseliv i Tyskland. Aktørene som knytter seg til dem må oppfylle en rekke krav og er veldig opptatt på å utvikle bærekraftige reiseprodukter og oppmuntre folk til å reise ansvarlig. Innovasjon Norge har ved flere anledninger deltatt på deres medlemsmøter og Fjord Norge har vært med på presentasjoner og møter med deres CEO, senest på ITB i år. Samarbeidet har nå resultert i en visningstur for 9 av disse bærekrafts-turoperatørene, et samarbeid mellom Innovasjon Norge/Tyskland, Fjord Norge, Fjord Line og Color Line.

Dette er viktig nybrottsarbeid for denne regionen! Det har lenge vært viktig for Innovasjon Norge og Fjord Norge å få innpass i en så viktig organisasjon som Forum Anders Reisen og deres turoperatører. Medlemmene har reiseprodukter over hele verden og jobber etter strenge kriterier for bærekraft i sin produksjon av reiser. Filosofien deres innebærer bruk av lokale ressurser og behandle fremmede kulturer med respekt. Forum Anders Reisen tar ansvar for økonomisk og sosial utvikling i sitt land og i landene deres gjester reiser til. De er i så måte noen av de fremste ambassadørene for ansvarlige reiser i vårt største marked Tyskland. Da er det bra at noen av de nå vet litt mer om hva denne regionen kan by på. De fleste av de som deltok på denne visningsturen, var her for første gang. Visningsturer er essensielt for produksjon av reiser, og spesielt når man har så stort fokus på bærekraft som Forum Anders Reisen sine medlemmer.»

Marianne Johnsen, salgsdirektør i Fjord Norge

Visningstur med miljøvennlig transport

Turoperatørene kom til Norge med buss til Hirtshals og Fjord Line til Bergen. De besøkte Bergen, Voss og Sognefjorden og returnerte til Tyskland med Fjord Tours / Bergensbanen og Color Line. De var opptatt av autentiske opplevelser, kultur, elektrisk og offentlig transport så vel som utendørs aktiviteter som vandring, sykling, kajakk, m.m. Stavanger-regionen presenterte mulighetene i vår region på denne konferansen/workshopen om bord på Fjord Line mellom Stavanger og Bergen.

Spennende samtaler om bord

Sammen med representanter fra De historiske, Fjord Tours og Visit Bergen, fikk Region Stavanger sin salgssjef for ferie & fritid, Liv Kristina Jehl, muligheter for mingling under frokosten på akterdekk etterfulgt av presentasjoner og 1-til-1 møter med turoperatørene, avbrutt av et kjærkommet besøk på broen. For de fleste tyske deltakerne var dette første besøk i Fjord Norge, og de fikk et fantastisk førsteinntrykk, når båten seilte langs kysten i strålende sol.