Vi ser tilbake på en travel sommersesong med økning på både besøkende og omsetning!

For oss er det viktig at destinasjonsekspertene har testet turene de anbefaler selv. Her er Eugenia, Edel Bertine, Labib, Inger-Sigrun, Emilia, Camilla og Natalia (fra venstre) på tur med Fishing Stavanger.

Gjester som vi husker

Våre destinasjonseksperter tar service på alvor og er opptatt av å gi gjestene de rådene og den hjelpen som de er ute etter. Gjestene vil gjerne høre om personlige anbefalinger. Som takk for hjelpen får vi mange hyggelige tilbakemeldinger på Google review og Tripadvisor, men ikke alle nøyer seg med det. Noen turister har invitert destinasjonseksperten hjem til seg, og flere av våre ansatte har fått små gaver som blomster, praliner, lykkeamulett og origamifigurer fra fornøyde gjester som kom tilbake etter en anbefalt tur. Og en mann spurte til og med vår ansatt Eugenia om hun ville gifte seg med ham. (Noe hun selvsagt ikke gikk med på…)

Noen ganger overrasker gjestene våre på andre måter: En dag kom en gruppe kinesiske jenter innom, som slet med engelsk. Det var ingen kinesisktalende destinasjonsekspert på jobb, og kommunikasjonen var litt vanskelig. Helt til vi plutselig tilfeldigvis oppdaget at hele gjengen snakket flytende spansk! Jentene studerte tydeligvis sammen i Spania og brukte sommerferien til å reise rundt i Europa.

 

Fremdeles økning på omsetning og antall besøkende

Det viktigste for oss er å få gjestene ut i aktivitet hos våre medlemsbedrifter, og anbefale og selge turer og opplevelser. Billettsalget utgjør rundt 95% av salget. Mai var en litt svakere måned sammenlignet med i fjor, med bakgrunn i færre kjøpte billetter til Preikestolen pga. dårligere vær, men i sommermånedene fikk vi i en god omsetningsøkning på 1,2 % sammenlignet med i fjor.

Juli og august er de mest travle månedene hos oss, med rundt 50 000 besøkende i måneden, og i snitt 1600 gjester per dag. Nesten en tredjedel av turistene som vi snakker med er tyskere, de fleste øvrige kommer fra Spania, Storbritannia, Frankrike, og USA.

 

Bakgrunn

Region Stavanger drifter de viktigste turistinformasjonskontorer i Stavangerregionen, Stavanger og Sandnes turistkontor. Begge har i 2019 status som autorisert turistkontor klasse 1. Vi har et godt samarbeid med andre informasjonsgivere i regionen som Kvadrat og Vikeså Veiservice, og en god dialog med turistinformasjonene som drives av Reisemål Ryfylke og Destinasjon Haugesund & Haugalandet.

Vi selger billetter for disse aktørene: Rødne, Norled, Boreal (både Pulpit Rock Tours og Flybussen), Tide (GoFjords), The Fjords, Fjord Events, Helitrans, GuideCompaniet, NuArt, Outdoorlife Norway, FjordExpedition, Fjord Line, CitySightseeing (Hop on hop off), Private Cruise, Pulpit Rock Experience, Segway Norge, Lysefjorden Adventure, Culinary Lookout, Equitum (Fishing Stavanger), Travel like the locals (tilrettelagte turer med offentlig transport) og VVInvest (Rennesøy ATV og vannscooterutleie samt Etours Ryfylke).