Kjære reiselivskolleger,

Elisabeth Saupstad. Foto: Monica Larsen

Norwegian Travel Workshop er nå over for denne gang, og det er med stor ydmykhet og stolthet at vi har vært vitne til det beste gjennomførte NTW noensinne. 365 internasjonale turoperatører og 350 kollegaer fra norsk reiseliv har vært samlet i regionen i en hel uke, og vi har sammen lagt et solid grunnlag for fremtidens vekst på dette markedet. Tilbakemeldingene har vært helt formidable, og det som går igjen er de fantastiske matopplevelsene gjestene har hatt, opplevelsene de har hatt både før, etter og under arrangementet, bredden i det vi har vist frem, god logistikk og ikke minst den velkomsten de har fått i alle ledd disse dagene.

Det har vært gjennomført over 8 000 møter mellom norsk reiseliv og turoperatører fra hele verden, og allerede nå vises det til konkrete, gode resultater, både i form av å komme inn i operatørenes fremtidige programmer, men også ved konkrete bookinger og allotment. Det har vært gjennomført pre-  og postturer i hele Rogaland, og vi har fått vist frem et bredt spekter av det vi har å by på av mat-, natur- og kulturopplevelser. Tusen takk til alle aktører som har vært med å lage magiske øyeblikk på disse turene.

Internasjonal region med kulturmangfold

Startskuddet, etter kjøpercocktail på Norsk Oljemuseum og selgerseminar med selveste kulturministeren på besøk, ble åpningsseremonien i Stavanger Konserthus med flott innslag fra Stavanger kulturskoles talenter og flotte verk fra Stavanger symfoniorkester. Det var fokus på vår internasjonale region og det mangfoldet vi representerer av kulturer! Skjørt, vakkert og høytidelig! Kvelden fortsatte med viktig nettverksbygging i konserthusets foajé med god mat og drikke basert på de beste lokale råvarer, mens dansere poppet opp i vinduene til stor begeistring for våre 850 gjester.

Dag to imponerte Clarion Hotel Air med sin fantastiske lunsj som ble servert til 800 gjester, på «no time» i hotellets atrium! Alle fikk fantastisk mat og gjestene var mektig imponert! Tusen takk til Clarion Hotel Air sitt team for et fantastisk gjennomført arrangement! Bussturen til og fra Sola var innholdsrik med vikingtema, hvor Guidecompaniets eminente guider guidet oss på turen. Alle gjester fikk hvert sitt kompass som gave fra Fjord Norge. På kvelden, etter endt workshop, var det «Dine around» i Sandnes og Stavanger, og her var det matopplevelser av de sjeldne! Kvelden fortsatte med «After Party» på Hall Toll og alle var over seg av begeistring for de matopplevelsene de hadde hatt! Tusen takk til alle restaurantene som var med og bidro til dette, gjestene var mektig imponert, og det ble foreslått at vi burde døpe oss selv til; «The Michelin Star region»! Det sier sitt!

«Farewell party» startet med Lysefjordcruise hvor Norled og Rødne hadde linet opp sine fabelaktige fartøy langs kaien, og på turen inn til Dirdal fikk våre gjester god mat og drikke, selvsagt basert på de beste lokale råvarer, i tillegg til at de fikk se Preikestolen og alle andre fantastiske attraksjoner i Lysefjorden. Turen gikk så videre opp til «the land of the trolls», til Byrkjedalstunet, hvor de ble tatt imot av Gjesdals ordfører og et ekte troll levert fra Kronen Hotels. Dette ble et populært «selfie point» på vei inn i den trolske Gloppehallen. I magisk atmosfære fikk vi servert fantastisk middag, god norsk tradisjonsmat fra området og da nydelige Viktoria kom inn i bunad, og sang med sin vakre stemme, klarte i alle fall ikke jeg å holde tårene tilbake! Et magisk øyeblikk! Gjestene fikk selvsagt shoppe i butikken før de dro, til stor begeistring spesielt for de internasjonale turoperatørene.

 

Grunnlag for fremtidig vekst

I dag er de fleste på vei hjem og har med seg minner for livet! Sammen har vi denne uken lagt et solid grunnlag for fremtidig vekst i denne regionen, og jeg er mektig imponert over den leveransen dere i næringen har gjort! Vi har en viktig jobb i ukene fremover med tanke på oppfølging for å sikre at vi får flest mulig av våre opplevelser inn i programmene til våre viktige markeder. Det er der mulighetene ligger for å kapitalisere på dette grunnlaget, og da må vi alle være aktive i oppfølgingen og smi jernet mens de er i lykkerus etter magiske dager her hos oss!

 

Stolt og ydmyk reiselivsdirektør

Jeg ønsker å rette en STOR TAKK til hver og en av dere som har vært med og bidratt med stor dugnadsånd og med finansielle midler, både offentlige og private aktører, enkeltpersoner, frivillige og mine fantastiske kollegaer i destinasjonsselskapene i Rogaland. Tusen takk også til Fjord Norge for supert teamwork, og for det råeste 3D-Streetart «selfie point» som ble malt under disse dagene, til stor begeistring for alle deltagerne. Jeg ønsker også rette en stor takk til Innovasjon Norge som valgte Stavangerregionen som destinasjon for NTW 2018 og for et tett og fantastisk samarbeid gjennom et helt år i forberedelser, og ikke minst gjennom intense dager før og under NTW. NTW hadde aldri blitt så bra uten deres solide erfaring gjennom 46 år med NTW. Takk for all hjelp og støtte til alt fra presse, taler, rammen, logistikk og 1 000 andre detaljer – tusen tusen takk til dere alle! Jeg er så ufattelig stolt, ydmyk og føler meg virkelig privilegert som får lov å fronte denne regionen med de beste aktørene som sammen leverer i verdensklasse, og som står samlet om en viktig satsing for regionen! By og land, privat næringsliv og det offentlige, sammen har vi uante muligheter som ligger foran oss og jeg ser frem til fortsettelsen! Dette er bare starten på en fremtidig gullalder for oss i reiselivet i Rogaland!

Tusen, tusen takk til dere alle!!!

Strålende hilsen fra Elisabeth Saupstad

Reiselivsdirektør – Region Stavanger

Reiselivsdirektør Elisabeth Saupstad sammen med Gjesdal-ordfører Frode Fjeldsbø på Byrkjedalstunet, hvor avslutningsmiddagen ble holdt inne i Gloppehallen.

 

 

Film av: Foto Gard @fotogard.no