Stavangerregionen er tildelt neste års Norwegian Travel Workshop (NTW), en av de største reiselivsbegivenhetene i Norge. Dette ble offentliggjort i dag under årets NTW i Bergen.

Tekst: Anne Line Kaxrud/Innovasjon Norge

© Terje Rakke/Nordic Life/regionstavanger.com

 

Norwegian Travel Workshop (NTW) er den viktigste møteplassen for norsk reiseliv, og neste år går arrangementet av stabelen i Stavangerregionen mellom 16. og 19. april 2018.

Hvert år kommer rundt 350 utenlandske turoperatører til NTW for å kjøpe norske reiselivsprodukter. I løpet av tre dager arrangeres rundt 8000 forhåndsbookede møter mellom norske reiselivsaktører og utenlandske turoperatører.

-Stavangerregionen kjennetegnes av en formidabel vekst innen ferie og fritid, og besitter flere av Norges største og mest etterspurte attraksjoner. Vi har neste år en fantastisk mulighet til å vise fram regionen og hele Rogaland til nye aktører, sier Elisabeth Saupstad, reiselivsdirektør i Region Stavanger.

Region Stavanger søkte om arrangementet allerede i 2016. Innovasjon Norge vektla en solid og kreativ søknad, samt at reiselivet blir stadig viktigere for regionen som er i omstilling.
-Regionen har merket endringene i oljeindustrien mer enn de fleste andre steder i Norge. Derfor er det veldig gledelig å se at reiselivet vokser, og blir en stadig viktigere næring for hele området. Region Stavanger har gjort en kjempejobb med satsingen på og omstillingen til et helårlig reiseliv, sier Bente Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Reiselivsdirektøren mener Stavangerregionen viser bredden av norsk reiseliv på en god måte.
-Stavangerregionen byr på stor variasjon, fra naturikoner som Preikestolen og Kjerag til kulturliv og noen av de beste restaurantene i Norge. Vi er sikre på at de kommer til å vise frem Norge på en utmerket måte, sier Bente Holm.

En viktig næring for regionen
Destinasjonsselskapet Region Stavanger er lokal arrangør av neste års Norwegian Travel Workshop, i samarbeid med Destinasjon Haugesund og Haugalandet og Reisemål Ryfylke. Arrangementet vil benytte mange overnattingssteder og opplevelsesarenaer i Stavangerregionen og Rogaland forøvrig, og selve forhandlingsmøtene vil finne sted i Stavanger Forums nye messehall, Forum Expo, i Stavanger.

-Regionen har de siste årene hatt betydelige investeringer innen infrastruktur, og fått økt overnattingskapasitet. I denne perioden har også flere aktivitetsleverandører kommet på banen, og de etablerte opplevelsesaktørene har utvidet tilbudet sitt. NTW gir oss en flott mulighet til å nå nye og etablerte målgrupper, og fremme et helårlig reisemål, sier Elisabeth Saupstad.

-Rogaland er i omstilling og reiselivet er svært viktig for området. Regionen har gått fra å være en sterk forretningsdestinasjon med god lønnsomhet til å på kort tid se en vesentlig endring i etterspørselsmønstret. Det er nå ferie-/fritidssegmentet og kongressatsingen som kan vise til best vekst, og potensialet er fremdeles enormt. Å være vertskap for NTW vil være et strategisk viktig løft for Rogaland og legge grunnlaget for videre vekst, sier Solveig Ege Tengesdal, fylkesordførerer i Rogaland.

Stafettpinnen sendes videre fra Bergen til Stavangerregionen! Fra venstre: Bente Holm, Ole Warberg og Elisabeth Saupstad

Fakta om NTW:

  • Norwegian Travel Workshop (NTW) er reiselivets viktigste møteplass og arrangeres årlig av Innovasjon Norge i samarbeid med det lokale destinasjonsselskapet
  • NTW er en lukket workshop basert på over 8000 forhåndsbookede avtaler mellom rundt 370 utenlandske turoperatører fra 32 nasjoner og rundt 310 norske selgere (2017).
  • Arrangement i 2018 blir nummer 46 i rekken
  • Region Stavanger har arrangert NTW to ganger tidligere: 1997 og 2006.

Kontakt:

  • Reiselivsdirektør Elisabeth Saupstad, Region Stavanger, tlf. 948 78 750
  • Reiselivsdirektør Bente Holm, Innovasjon Norge, tlf. 952 73 280
  • Kommunikasjonsrådgiver Anne Line Kaxrud, Innovasjon Norge, tlf. 906 60 744