Reiselivet har med Norwegian Experience på plass som aktør fått større muskler som næring, og de er med og tar posisjon. Kjente merkenavn som Preikestolen Fjellstue og Outdoorlife Norway har siden i fjor vært eid av reiselivsselskapet Norwegian Experience, som de siste par årene har investert tungt både med utvikling av Preikestolen Base Camp i Strand og Ryfylke Base Camp i Suldal. Selskapet er etablert med hovedkontor i Stavanger, og har i tillegg kontor i Tromsø og Oslo. 

Foto: Outdoorlifenorway.com

Outdoorlife Norway, som ble startet av Johannes Apon tilbake i tid, har et stort utvalg av guidede turer i hele Lysefjord-regionen, og med Sunrise Hike-turen greide man å skape en magisk opplevelse som topper vandreturen til Preikestolen.

Ved ervervelsen av Preikestolen fjellstue har man fått tilgang på et stort område hvor man har tilrettelagt for ulike aktiviteter, med kano- og kajakkturer på Refsnesvatnet, flytende sauna, enkelt, men kult overnattingstilbud med Hikers Camp. Kortreiste matopplevelser i restaurant eller du kjøper med mat til turen. Aktivitetene er tilrettelagt for både de som kanskje føler seg litt mer urban og de som er erfarne i fjellet. Preikestolen Base Camp skal kunne tilby både fantastisk natur, kortreiste matopplevelser, utstyr du trenger til opplevelsene og aktivitetene du vil gjøre, samt at du møter et proft vertskap. Satsingen Ryfylke Base Camp inne i Sand med Ryfylke Fjordhotell er spennende. Nasjonal turistveg Ryfylke er godt etablert og her satser Norwegian Experience på ny reisemålsutvikling med naturopplevelser.

Foto: Preikestolen Basecamp

De hadde før Covid-19 stor vekst fra internasjonale besøkende, og spennende utviklingsplaner som skulle iverksettes. Noe er satt på vent, men man har brukt det siste året på å sette enda større søkelys på sømløse opplevelser for gjestene, gjennom å utvikle og koble seg til nye digitale bookingløsninger og utvikle egne salgskanaler, som skal være med å ta posisjon både nasjonalt og internasjonalt. Digitale løsninger for kundereisen i deres portefølje er Zaui, Getshop og www.goto-norway.com. I tillegg til å være en opplevelsesaktør har de også lansert en rekke B2B-tjenester for reiselivet, med blant annet webutvikling, markedsføring, booking, Software systemer og regnskap.

«Vi har siden Norwegian Experience ble medlem jobbet tett med dem på presseprosjekter, produktutvikling og salg. De er engasjerte og ambisiøse, og er i stor grad med på å løfte hele mangfoldet i regionen. Aktører som Norwegian Experience er avgjørende for at vi skal lykkes i årene som kommer, med sterk infrastruktur og konstant utvikling. Felles mål for oss i reiselivet er å skape helårs arbeidsplasser», sier reiselivsdirektør Elisabeth Saupstad i Visit Region Stavanger.

Foto: Norwegian Experience

«Norwegian Experience ønsker være en positiv og innovativ bidragsyter til reiselivet i vår region og Norge som helhet», sier kommersiell direktør Gaute Løvset. «Både ved å utvikle egne basecamps med et spennende og variert innhold, samt bransjespesifikk teknologi og tjenester som gir reiselivsaktører bedre tid og ressurser til å fokusere på kundeopplevelsen. Vi har et dynamisk og nært samarbeid med Visit Region Stavanger, som gjør en strålende jobb for å styrke samarbeidet blant medlemmene og øke synligheten til regionen – og som bidrar med verdifull innsikt og feedback fra de nasjonale og internasjonale markedene. Jeg tror på at sammen er vi sterke!», avslutter Gaute Løvset.  

About The Author