Mens sommertemperaturene lar vente litt på seg i år, er det allerede full rulle og høyt tempo på turistkontorene. Sandnes turistinformasjon har åpent kl. 9-16 på hverdager og kl. 9-14 på lørdager frem til 20. august, og i Stavanger turistinformasjon er det åpent hver dag kl. 8-18 frem til 31. august.

Kick-off for sommeren 2019

For å gjøre de ansatte på turistkontoret klar for ennå en ny sommersesong ble det også i år arrangert en salgsworkshop, men på en litt annen måte enn tidligere. I samarbeid med MICE-gjengen inviterte vi både ansatte og medlemmene i Region Stavanger til vårslepp med Lysefjordcruise den 11. april. Dagen på fjorden ble en vellykket kombinasjon av Kjenn din region-utflukt, salgsworkshop og selgersamling, med totalt 58 ivrige deltakere.

Tema for dagen var aktiviteter og opplevelser, og om bord på Rødnes nye båt Rygerdronningen var det lagt til rette for en liten mini-NTW. I løpet av turen fikk aktivitetsleverandørene mulighet for å presentere tilbudet sitt overfor selgere og vertskapspersonale fra turistkontor og andre som er i daglig kontakt med tilreisende. Vi hadde ikke klart å gjennomføre dagen uten våre samarbeidspartnere på arrangementet; Rødne, Høydepunkt og Ostehuset – tusen takk for at dere stilte opp!

Åpen ettermiddag på Sandnes turistkontor

For å skape oppmerksomhet rundt turistkontoret i Sandnes, inviterte vi til en kick-start av sesongen der, med en åpen ettermiddag den 4. juni. Det er mange kjekke ting å oppleve og utforske i og rundt Sandnes, og våre destinasjonseksperter har god oversikt over det som tilbys. Vi selger billetter til en rekke aktiviteter og kommer gjerne med anbefalinger og tips.

Hensikten med arrangementet var å gi alle, som i det daglige møter Sandnes gjester, en liten uformell oppdatering over det som skjer. Vi inviterte til kaffe og boller, og i løpet av ettermiddagen kom det besøk fra flere medlemsbedrifter og noen potensielle nye medlemmer innom for en god drøs.

Åpen ettermiddag på Sandnes turistkontor: Her er det ansatte fra innbyggerservice i Sandnes kommune og Smarthotel Forus som kom innom for en god drøs.

 

Våre destinasjonseksperter ivaretar en viktig vertskapsrolle

I år er det utelukkende tidligere sommervikarer og praksisstudenter som jobber for oss, og det er vi veldig glade for. I tillegg til våre to fast ansatte er det totalt 10 ekstrahjelper. Noen av dem har allerede jobbet en god del i løpet av våren, noen begynner i juni, og noen først i juli.

Det er veldig kjekt å jobbe sammen i et sammensveiset team der folk kjenner både hverandre og rutinene på kontoret godt fra før av. Slik blir det god stemning og god service! Denne sommeren vil vi kunne hjelpe folk på tysk, spansk, fransk, russisk, arabisk, tyrkisk, kurdisk og finsk – i tillegg til engelsk og de skandinaviske språkene.

Vi ser frem imot en travel og kjekk sommer! Og satser på litt varmere sommertemperaturer etter hvert 😊