Reiselivsdirektør Per Morten Haarr gratulerer ordfører Stanley Wirak og kommunedirektør Bodil Sivertsen Foto: Gunhild Vevik

Sandnes vant konkurransen attraktiv by og er nå Norges mest attraktive by 

Kommunal- og distriksminister Sigbjørn Gjelsvik offentliggjorde vinneren på fredag 20. mai, og Sandnes vant foran Bryne og Harstad. Les pressemelding her. 

Utsikt over Sandnes fra toppen av Hana-trappene Foto© Therese Hauger

Juryen peker at Sandnes med stor befolkningsvekst gjennom mange år, har tatt flere grep på attraktivt sentrum som er identitetsskapende og en driver for byens utvikling. Arbeidet har bestått av å velge gode lokaliseringer i sentrum og en tydelig satsing på barn og unge, som har resultert i et transformert offentlig byrom.  

Jeg er utrolig glad og stolt over at Sandnes nå kan smykke seg med den gjeve tittelen som Norges mest attraktive by,

sier ordfører Stanley Wirak.

Og han legger til at dette en bekreftelse på at kommunen gjennom mange år tatt gode valg i arbeidet med å utvikle en levende by.  

Kommunedirektør Bodil Sivertsen mener langsiktigheten i byutviklingen har vært en medvirkende årsak til at Sandnes gikk til topps. 

Dette var stas! Vi har hatt gode planer, og vi har vært tålmodige. Prisen er en anerkjennelse av at vi har gjort mye riktig, og gir oss en solid vitamininnsprøytning i arbeidet med å utvikle sentrum videre,

sier kommunedirektør Bodil Sivertsen. 

Verdi vinner med langsiktig perspektiv for byutvikling 

Destinasjonsselskapet i regionen berømmer Sandnes for langsiktig satsing for å skape attraksjonskraft gjennom bærekraftig steds- og byutvikling. 

Sandnes kommune er en viktig driver i reiselivssatsingen i regionen. Attraksjonene og opplevelsene står nå litt sånn i kø for å få besøk av gjester. Vi ønsker spesielt å trekke frem Nye Ruten, som treffer alle aldersgrupper, og er et offentlig byrom som ønsker velkommen,

sier reiselivsdirektør Per Morten Haarr, Region Stavanger.

Reiselivsdirektør Per Morten Haarr påpeker også at byen byr på gode handleopplevelser, og at nye restaurantkonsepter som har kommet til forsterker attraksjonskraften til Sandnes. Det er flere matopplevelser under utvikling.

Sandnes har de siste to årene hatt en større satsing på å forsterke seg som reisemål for familieopplevelser gjennom utvikling av reiselivsprosjektet Ut i Sandnes, med uttak i kampanjen «La barna bestemme. Ta Sandnes på sparket!» Prosjektet videreføres også i 2022. https://www.uti-sandnes.no