En eksklusiv gjeng fikk oppleve noe av det beste Sirdal har å tilby sommerstid på Opplev din region, et aktivt bransjetreff i regi av Region Stavanger.

Byrkjedalstunet – så mye mer enn du tror

På veien til Sirdal stoppet vi for en kort omvisning på Byrkjedalstunet. Jofrid Åsland Gilje tok imot og fortalte litt om historien til stedet som tidligere var et ysteri. Med kaffe og nystekte vaniljeboller i hånden tok vi en kjapp runde gjennom fasilitetene på tunet og så blant annet på Gloppehallen – et sted de fleste ennå ikke hadde sett.

Klar for en opplevelsesrik dag! Foto: Line Murphy/Region Stavanger.

Juving – en fantastisk ny aktivitet i Sirdal

Mens den ene gruppen utforsket aktivitetene i Sirdal Skisenter & Sommerpark med klatring, frisbeegolf og mountain cart, våget den andre gruppen seg ned i juvet nedenfor Dorgefossen og testet juving. Juving handler om å ta seg ned elvejuv med alle utfordringene dette vil by på. Vi hadde med oss to erfarne guider som passet på og veiledet mens vi satte ut på å rutsje ned naturlige vannsklier og stryk, hoppet fra klipper, tok en zip-line som sluttet midt i vannet og ble rappellert ned gjennom en foss.

«Sirdal har i de siste årene virkelig utviklet seg til å bli en stor sommerdestinasjon, og hvert år blir tilbudene ved Sirdal Sommerpark flere», forteller Merete Liland ved Sirdal Skisenter og Sommerpark, og ramser opp: «I tillegg til klatrepark, mountain cart og SUP- og kanoutleie har vi også fått flere gratistilbud til våre gjester som frisbeegolf, vannpark og Trolljeger løype. Og forårets nyhet juving har virkelig tilført noe som tidligere har manglet her i Sirdal. Vi jobber intenst med det målet om få både lokale, nasjonale og internasjonale til å oppleve den gleden og trivselen som vi selv får ved å være her. Fremtiden er lys for Sirdal Sommerpark – og vi håper flere kan få oppleve gleden av å være her!»

Dirdalstraen gardsutsalg – en skjult perle

Etter aktivitetene var alle sultne og det passet godt med en kjapp lunsj levert fra det nye bakeriet Hekta i Sirdal, før vi gikk om bord i bussen igjen. På vei hjem stoppet vi i Dirdal ved Dirdalstraen gardsutsalg for ettermiddagskaffe med herlige boller, servert av Tore Hommeland som stolt fortalte oss om historien bak plassen her. Kaféen og gardsutsalget er en skjult perle, som for de fleste på turen var helt ny – og som absolutt bør oppdages av flere. Vi avsluttet med litt shopping av lokale produkter, før bussen tok oss hjem til Sandnes og Stavanger.

Koselig kafé ved Dirdalstraen gardsutsalg. Foto: Liv Kristina Jehl/Region Stavanger

Bakgrunn – Opplev din region

Opplevelser er selve essensen ved et opphold, uansett om om det er sammen med en gruppe eller individuelt, i forbindelse med arrangement, MICE eller ferie- og fritid. For alle som selger regionen er det en stor fordel å ha prøvd aktivitetene selv – for lettere å kunne overbevise andre om å legge sitt opphold til vår region og til å bli her lenger. I tillegg styrker disse bransjetreffene personlige relasjoner i reiselivet og styrker samholdet i bransjen.

Programmet har fokus på å løfte frem nye medlemmer og en mulighet for dem å vise frem sitt tilbud, og andre medlemmer kan presentere nyheter. Prosjektet ble allerede startet i 1996 under navnet Kjenn din egen by av Destinasjon Stavanger, og har i årenes løp utviklet seg videre.