For å komme seg rundt i regionen på egen hånd finnes det nå en ny, bærekraftig og enkel måte: lei en E-Twizy og opplev området i ditt eget tempo!

VVInvest har stasjonert elbiler i Stavanger og Rennesøy, slik at man kan velge det beste utgangspunktet for sine opplevelser. Foreløpig er det fem biler som er tilgengelige, men planen er å øke antallet til 20 før neste års sommersesong.

«Vi startet med våre 5 nye Twizy’er siste uken i august. Da var planen å teste ut eTours ut året. Etter at vi har mottatt mange positive tilbakemeldinger på disse gøyale miljøvennlige elbilene og et relativt bra salg har vi allerede nå bestilt 15 nye elbiler, som vil komme i løpet av mars 2020. Utrolig kjekt med smilende gjester etter en eTours,» forteller en entusiastisk Johnny Vigre.

Enkelt å kjøre og komme seg rundt

Det trenges kun vanlig førerkort for å kjøre bilene, og det er i tillegg plass til en passasjer. Bilene har installert GPS og innom kort tid vil de komme med passende turforslag.

I Stavanger er bilene foreløpig plassert i parkeringshuset Parketten ved Stavanger konserthus, og kan leies via turistkontoret på Strandkaien 61. Destinasjonsekspertene her hjelper gjerne med passende ruteforslag.

Ved ønsket start fra Rennesøy er det mulig å bli hentet og returnert til Stavanger med båt mot en tilleggskostnad. Denne turen mellom «De grønne øyer» er også en vakker opplevelse i seg selv.

Vigre gleder seg nå til å jobbe videre med elbilene: «Dette blir utrolig spennende, og gøy. Ikke minst fordi vi er i disse dager i ferd med å ferdigstille avtale med et av de større hotellene i Stavanger. Hvor vi vil flytte over noen av bilene, når websiden og bookingsystemet er på plass i slutten av oktober. Fortsettelsen ser vi lyst på, og gleder oss til! Ikke minst må jeg takke for den gode jobben Stavanger turistinformasjon har gjort for promotering og salg av eTours».

Region Stavanger er glad over det nye tilbudet. «Utleie av elbiler er et flott tilbud som bidrar til bærekraftig turisme. Vi ser at etterspørselen etter slike opplevelser er økende, og heier på aktører som tør å satse på det grønne skiftet», sier Lene Lunde i Region Stavanger.

Nettsiden www.etours-ryfylke.no er ennå under arbeid, se gjerne her for mer informasjon.