Øyvind Stuvik begynte med å leie ut 3 kajakker i 2007, og har nå drevet Lysefjorden Kajakk som hobby i mange år. I løpet av 10 år er 3 kajakker blitt til 15, og Stuvik har leid ut kajakker til tusenvis av fornøyde kunder. De siste årene har det vært mellom 800-1 500 gjester innom hver sesong.

Stuvik forteller at han godt liker å ha kontakt med folk fra hele verden, og hjelper dem ofte med videre planlegging av Norgesoppholdet. «Alle kunder skal bli fornøyd!», understreker han. Stuvik vil at turister skal få en positiv opplevelse av tilbudet, derfor har han ikke satset over evne, selv om pågangen til tider har vært stor. Hver sommer får han god hjelp av skoleelever på sommerjobb.

En typisk kunde leier kajakk i 3-4 dager, planlegger og bestiller om vinteren/våren. Lysefjorden Kajakk leier også ut telt, stormkjøkken, gass og liggeunderlag. Stuvik er opptatt av å ha nytt, bra utstyr, og koser seg med å gi mye personlig hjelp til planlegging av turen. Sikkerheten blir tatt på alvor, og kun rutinerte padlere får leie kajakk i Lysefjorden.

I tillegg til kajakkutleie har Stuvik begynt med guida turer i Jørpelandsholmene, med stor suksess. I 2017 blir det satset enda større og bredere – snart er kajakker til 35 personer på plass. Et nytt bookingsystem fra Trekksoft er i gang, nye nettsider skal følge, og på Jørpeland jobbes det nå også med nye lokaler. For sesongen 2017 vil det bli ansatt en aktivitetsleder, en guide og flere ringevikarer.

Sommeren 2017 vil Lysefjorden Kajakk tilby daglige guida turer i Jørpelandsholmene, kveldsfisketurer, lunsjturer og teambuilding på bestilling; i tillegg til utleie av en robåt, en motorbåt, og selvsagt enkle og doble kajakker fra Jørpeland havn og Forsand i Lysefjorden.

En engasjert og motivert Øyvind Stuvik gleder seg til den nye sesongen, og forteller at han har en ambisjon om å være den største, og mest attraktive aktivitetstilbyderen på sjø i Ryfylke.

Region Stavanger ønsker lykke til og er veldig glad for å få Lysefjorden Kajakk med på laget igjen! (Lysefjorden Kajakk var tidligere medlem i Region Stavanger 2010-2013)

Les mer om Lysefjorden Kajakk sine tilbud.