Lervig Aktiebryggeri er et norsk håndverksbryggeri i Hillevåg, Stavanger. Etter oppstarten i 2003 har Lervig gradvis utviklet seg til å bli et ledende mikrobryggeri i Norge og Europa. Bryggeriet har gått fra å være en lokal reaksjon på tapet av Tou, til å bli et anerkjent bryggeri som strekker seg langt utover Norges grenser. Fra oppstart frem til dags dato har det blitt produsert over 200 forskjellige øl fra Lervig, med fokus på nyskapning og stadig pushing av grenser for hva øl er. Sortimentet ligger i dag på mellom 25-30 forskjellige øl, hvor det finnes alt fra lettdrikkelig pilsner og fruktig IPA, til fyldige eikefatlagrede stouter.

Et av de 100 beste bryggeri i verden

Basert på tilbakemeldinger gitt fra flere hundretusen forbrukere, har Lervig i 2014 og 2017 blitt kåret til ett av de 100 beste bryggeriene i verden via Ratebeer.com, samt å lage den beste ølen i Norge, og to av de beste ølene i verden. I tillegg ligger de inne med 7 plasseringer på topp 10 øl i Norge, basert på forbrukere sine preferanser. En stor del av produksjonen sendes til utlandet, og det blir solgt Lervig-øl i over 30 forskjellige land; nesten hele Europa, Asia, Australia og New Zealand. Lervig er i dag Norges største, selvstendige småskala-bryggeri med en produksjon på rundt 2 mill. liter øl i året.

Fokus på smak og kvalitet

Lervig har som mål å brygge verdens beste øl. De ønsker å lage øl som får folk til å utforske den fantastiske verdenen av håndverksøl. Noen ganger også ekstreme brygg, for å vekke oppmerksomhet og vise at de mestrer det de bestemmer seg for. Lervig har fokus på smak, øl og mat i kombinasjon, produkter med lavt alkoholinnhold og kvalitet snarere enn kvantitet, og budskapet er klart: Drikk bedre og mindre.

Besøk

Bryggeriet til LERVIG er lokalisert i Hillevåg, Stavanger. Det er mulig å booke privat omvisning med smaking, på kveldstid i ukedager og helger for grupper på minimum 10 personer. Eller avtale en kort produksjonsomvisning på dagtid for små grupper. Ta kontakt på tour@lervig.no

Lervig-produktene finnes på de fleste barer og restauranter i Stavanger, samt dagligvarebutikker og vinmonopol. Eller i deres egen «bottleshop» på bryggeriet.

Vi i Region Stavanger ønsker Lervig Aktiebryggeri velkommen som nytt medlem!