Sommer, sol og skiferie! Blinkfestivalen går av stabelen i Sandnes 4-8.august! Enten du ønsker å overvære utøverne fra sidelinjen eller ønsker å delta selv, så er Blinkfestivalen et høydepunkt du ikke vil gå glipp av.

Påmeldingen er nå åpnet for utøvere, så start planleggingen nå og meld deg på i tide! Ønsker du å overvære dette publikumssuksessen fra tv, så husk å holde avstand og sjekke lokale tiltak. Arrangementet trekker vanligvis deltakerne fra inn-og utland innen langrenn og skiskyting, og mange landslag legger sitt treningsopphold til Sandnes om sommeren på grunn av arrangementet og den nye flotte Sandnes Sparebank Arena – et imponerende rulleski-og skyteanlegg i Melsheia.

Nytt av året er at Blink høsten 2020 signerte en ny medieavtale med NRK. Dette sikrer at Blink blir sendt på NRK i beste sendetid de kommende 6 årene, til og med 2026! Kombiner Blinkfestivalen med byferie i Sandnes og Stavanger eller benytt anledningen til å gå en av de mange spektakulære toppturene i nærheten.

Blinkfestivalen 2020. Foto: Blinkfestivalen/Hans Lie

Siste oppdatering fra Blink:
BLINK21 BLIR ARRANGERT I 5. – 8. AUGUST I HENHOLD TIL DE ENHVER TID GJELDENDE COVID–19 RESTRIKSJONER.
ARENAER: BLINK flyttes ut av Ålgård og Sandnes sentrum dette året. Arrangementene gjennomføres derfor i Sandnes Sparebank Arena, ved Gjesdal Bygdahus og i Lysebotn.

Ønsker du å delta selv, så husk påmelding for BLINK21!
Tirsdag 15. juni kl. 13.00 åpnet påmeldingen for alle som ønsker å delta på BLINK21! Men vær rask, påmelding lukkes 29.juni. Link til info og påmelding  ligger HER!

Fakta om Blinkfestivalen: 
Dato: 4-8 august. 
Arrangementet vil foregå i Sandnes, Lysebotn og Gjesdal. Detaljer og dagsprogram er ikke fastlagt ennå.
Deltakere/publikum: I 2019 hadde vi ca 2 000 deltakere fra 20 nasjoner
I 2019 hadde vi totalt ca 100 000 tilskuere i løpet av festivalen
I 2019 ble Blink vist på nasjonalt TV i 5 europeiske land
I 2019 hadde Blink en sendeflate på 8,5 timer på NRK
I 2020 hadde vi 100 eliteutøvere i langrenn og skiskyting til start. Totalt 11 landslag. Alle deltakere kom fra Norge
I 2020 ble arrangementet gjennomført uten publikum tilstede på arenaene.
I 2020 ble Blink kun sendt på NRK
I 2020 ble Blink NRK sin hovedsatsing for sommeren 2020 med totalt 22 timers sendeflate
Deltakerne blir normalt boende i regionen i en periode på 4 til 16 dager. Noen av landslagene som deltar legger og treningssamling til regionen.
Vi planlegger parallelt med at det fortsatt foreligger restriksjoner, og eventuelle restriksjoner/endringer vil bli oppdatert på Blinkfestivalen 5. – 8. august 2021

For mer informasjon eller oversikt over hva som skjer i Stavanger-regionen denne sommeren, sjekk ut vår Hva-skjer-kalender på Visit Region Stavangers nettsider