Fra 1. januar er Henrik Susort ansatt i vikariat som destinasjonsekspert i Region Stavanger. Han skal forsterke kommunikasjonsteamet med fokus på vertskap og sosiale medier med arbeidsplass på turistkontorene i Sandnes og Stavanger.

Bakgrunn og utdannelse

Henrik Susort er 27 år og født og oppvokst på Hommersåk i Sandnes kommune. I 2016 fullførte han en bachelorgrad i reiselivsledelse gjennom Norsk Hotellhøgskole ved Universitet i Stavanger. I løpet av graden utvekslet han et halvt år til New Zealand. Der ble han spesielt interessert av hvordan man kan drive bærekraftig utvikling innen hotell, attraksjons- og opplevelsesturisme.

Arbeidserfaring innen kundeservice og markedsføring

Under studietiden jobbet Henrik Susort på en Coop butikk i Sandnes, etter fullført bachelorgrad flyttet han til Gjøvik, der han de siste tre årene jobbet på Sveastranda Camping. På den helårsåpne campingplassen hadde han ansvar for resepsjon og butikk, når eierne var bortreist tok han over eneansvaret for hele plassen. Markedsføring av turistdestinasjonen Innlandet var også en del av arbeidsoppgavene, og Susort har tatt kurs i digital markedsføring i regi av destinasjonsselskapet Visit Innlandet.

Genuin interesse for gammel norsk bygdekultur

På fritiden er Susort spesielt opptatt av restaurering og håndverk. For tiden pusser han opp en 120 år gammel kaffebrenner for å brenne sine egne kaffebønner. Han er interessert i historie og gammel kultur og drømmen er å drive en turistgård i tett forbindelse med gammel norsk bygdekultur.

«Jeg gleder meg til å bli Region Stavangers nye destinasjonsekspert etter nyttår. Jeg ser frem til å samarbeide med nye kolleger i ny og spennende jobb. Mitt favorittaspekt med min forrige jobb var både kundemøte og digital markedsføring, så jeg føler meg heldig med å få et vikariat med fokus på akkurat dette i denne flotte regionen hvor jeg har vokst opp», sier Susort.