Helitrans AS har baser i Stavanger, Sauda, Oslo, Trondheim, Mo i Rana, Narvik, Tromsø og Alta. Selskapet opererer i dag 19 helikoptre. Flyvning med underhengende last og kraft/energisektoren er deres primærnæringer, mens sightseeing og foto er sekundærnæringer. De er operative hele året. For turistmarkedet tilbyr de både sightseeing som varer 30 minutter og sightseeing som varer 60 minutter. Det er attraksjoner som Preikestolen, Kjerag, Lysefjorden og Månafossen som er mest populært, men alt er mulig. I tillegg tilbyr de kombinasjonsturer med yacht som en mulighet. Turene skal selges i turistkontorene i Stavanger og Sandnes.

 

>>Les mer om sightseeingturene som Helitrans AS tilbyr>>.

 

Om Helitrans – de løfter hele Norge

Etablert i 1990. Mottoet deres er  «Mission first, safety always». Både komfort og sikkerhet er viktig for dem. Deres profesjonelle piloter har et vell av erfaring og arbeider tett med oppmerksomme reiseplanleggere for å sørge for at de overgår forventninger. Deres business handler om mennesker, og de er stolte over å levere utsøkt kundeservice og diskresjon slik at opplevelsen blir ekstraordinær og sømløs fra start til slutt. De spesialiserer seg i å lage unike, skreddersydde utflukter hvor alt er mulig enten du organiserer et forretningsarrangement, et adrenalineventyr eller en romantisk tur –  de tilbyr ultimate løsninger. Helitrans tilbyr to typer helikopter; den nye 6-seteren EC-130T2 Ecostar, dersom du trenger god benplass og komfort, eller den klassiske A-Star 5-seteren. Det er deres kvalitetsengasjement med en personlig vri som bringer folk tilbake til Helitrans igjen og igjen. En skreddersydd helikoptertjeneste for ditt opphold i sørvest-Norge. Ved å bruke et helikopter, får du mulighet til å besøke regionens største turistattraksjoner på en effektiv og fleksibel måte. Du vil i tillegg få muligheten til å se spektakulært landskap på veien dit. Alle deres piloter har god kunnskap om regionen, og vil være i stand til å guide gruppen din gjennom hele turen.

Tillatelser

Helitrans er godkjent i henhold til EASA operasjoner for helikopter (AOC).

Operasjonelle krav

To ganger årlig gjennomgår alle flygere i Helitrans trening og sjekking. Dette utføres for å holde flygerne oppe på det flysikkerhetsnivå som myndighetene og selskapet krever.

Teknisk vedlikehold

Helikoptre er underlagt strenge tekniske vedlikeholdskrav. Foruten inspeksjon av flygerne før hver flygning, er helikoptrene inne for teknisk vedlikehold hver 50. og 100. flytime.

Sikkerhetshistorikk

Helitrans har en høy og sikker sikkerhetshistorikk (Safety Record), og er godkjent som leverandør til de store cruiseselskapene som Carnival Group, Hapag Lloyd, Viking med flere.