Havne- og øycruise med fiskeskøyten MS Rapp. Foto: Christian Øie

Gosta AS har blitt medlem i Region Stavanger. Konseptet til grunnlegger og guide i Gosta, Christian Øie, er å vise regionen fra de lokales perspektiv. Øie sluttet i jobben i familiebedriften og fulgte drømmen sin om å starte sin egen bedrift innen reiseliv. Christian har de siste syv årene allikevel fungert som vertskap og guide på fritiden, men nå var tiden inne for å skape et tilbud som genererte en inntekt. I tillegg til å jobbe fulltid med Gosta, er Christian produsent for ølfestivalen What’s Brewing, vert på Tou Scene og Air bnb-vert.

 

Faste, daglige havne- og øycruise i sommer

I sommer kjører Gosta daglige avganger med fiskeskøyten MS Rapp, et populært havne – og øycruise! Turen seiler langs Stavanger havn, hvor du ser alle landemerker, og den tidligere fiskerlandsbyen Stavanger fra sin beste side. Etter å ha passert den ikoniske bybroen, går turen videre til byøyene. Her får gjestene se et utvalg av maritime fartøyer og hvordan lokalbefolkningen lever livet på fjorden, og i beste tilfelle vil gjestene kunne se sel eller niser (nylig ble spekkhoggere observert, men dette tilhører sjeldenhetene). Les mer om de daglige turene her. 

 

Lokal guide viser deg de lokales paradis

Gosta ønsker å vise deg de lokales paradis, og den lokale guiden Christian Øie, vil gi deg historiske fakta og fortelle om dagliglivet her, men du får kanskje også høre om morsomme anekdoter fra tiden som barn her, og hvordan det var å vokse opp i området. Det er også mulig å bestille båttur med fiske, da kreves det litt lenger tid på, men de har alt av utstyr tilgjengelig, og kjenner de beste fiskestedene.