Eilert Smith Hotel har siden 2019 vært medlem i Region Stavanger. Hotellet er interessant nok i seg selv som grunn til å komme til Stavanger, i alle fall i arkitekturøyemed. Eilert Smith Hotel er et boutiquehotell som ligger sentralt i Stavanger sentrum mellom gamle trehus og nye høyhus. Hotellet er oppkalt etter Stavanger-arkitekten Eilert Smith som tegnet bygget. Siste del av 1930-tallet var funksjonalismens store tid i Stavanger. Institusjoner, forretninger og boliger ble oppført i den nye, internasjonale stilen. I 1937 flyttet Rogaland Felleskjøps maskinavdeling inn i den splitter nye, toppmoderne funkisbygningen i Nordbøgata 8.

Eilert Smith Hotel

Foto: Rasmus Hjortshøj

Fakta: Bygget i 1937 for Rogaland Felleskjøp
Arkitekt: Eilert Smith (1903 – 1972)
Hotellet åpnet 15. mars 2019
Arkitekt for renovering: Pål Trodahl, Trodahl Arkitekter
Antall rom: 11 i tillegg til Eilerts Residence
Medlem av:

  • Region Stavanger siden 2019
  • De Historiske Hotell og Spisesteder siden 2020

Ivaretar arkitekthistorien
Hotellets værelser er alle individuelt utformet med spesialtilpassede møbler og sin helt egen identitet. De to øverste etasjene utgjør Eilerts ResidenceDenne suiten er organisert rundt en spiraltrapp som måler tre meter i diameter. Et sirkulært takvindu sørger for at dagslyset flommer ned trappen mot entreen under. Toppetasjen byr på panoramautsikt over Stavangers innseiling og historiske bebyggelse.

Hotellet har stort fokus på bærekraftige produkter og lokale leverandører. De fleste møblene på hotellet kommer fra Eikund på Hellvik og serviset kommer fra Odd Standard, Stavanger Øst. Frokosten, som er basert på lokale råvarer, er laget av RE-NAA og serveres på hotellrommet. I første etasje ligger RE-NAA, den eneste norske restauranten med to stjerner i Guide Michelin 2020. Restauranten er organisert rundt et åpent kjøkken som inviterer gjestene til å observere mens maten blir tilberedt. Dette bidrar til å gjøre den kulinariske opplevelsen komplett.

«Det har vært viktig for både eier og arkitekt å ta vare på den historiske arven, fornye den og skape et levende hotell. Vi opplever at hotellet er en destinasjon i seg selv, sier Tone Herigstad, hotelldirektør.

 2020 har helt klart vært et utfordrende år. Det har vært uforutsigbart, men har også vært et år som har brakt mye positivt med seg. Vi opplevde en helt fantastisk sommer med fantastiske gjester fra hele Norge. Vi kunne stolt introdusere dem til nærliggende naturperler og gode matopplevelser. Reiselysten til nordmenn strakte seg utover høstmånedene og ikke minst har vi lært et nytt ord i denne tiden – staycation – å være gjest i egen by. Det er utrolig kjekt å ta imot alle gjestene som tar seg en kortreist ferie og plutselig ser sin egen by med nye øyne og fra en annen vinkel. 2021 blir nok et spennende og utfordrende år og vi gleder oss til å ta imot enda flere gjester.»

LES OGSÅ: