Storytelling, vertskap og store event

Sist uke gjennomførte Visit Region Stavanger en spennende og interessant studietur i Skottland, med besøk i Edinburgh og Aberdeen. Vi fikk en fin introduksjon til hvordan Visit Scotland løser vertskapsrollen med besøk i Edinburgh turistinformasjon som er et av deres 26 iCentres i Skottland. Videre ble det presentasjon fra Edinburgh Festivals og The Royal Edinburgh Military Tattoo før vi fikk med oss lokale opplevelser i byen. 

«Det er interessant å få bekreftet at festivaler har stor betydning for merkevare og omdømmebygging for byen som reisemål, og dets attraksjonskraft», uttaler Per Morten Haarr, reiselivsdirektør i Visit Region Stavanger.

Neste dag var vi i Aberdeen hvor vi møtte representanter fra Visit Aberdeenshire, Aberdeen City Council, Aberdeen Convention Bureau og fra Aberdeen Art Gallery and Museums. Videre gikk turen til P&J Live Event Complex hvor vi fikk presentasjon og omvisning på messesenteret. Vi har i mange år samarbeidet tett med Visit Aberdeenshire i kongressatsingen, og ser nå på nye muligheter som kan gi synergier for begge destinasjonene.

·        VisitScotland

·        VisitAberdeenshire

·        Loganair

·        The Royal Edinburgh Military Tattoo

·        P&J Live

·        Aberdeen City Council

·        Aberdeen Area Convention & Visitors Bureau

·        Aberdeen Archives, Gallery & Museums