Pressemelding fra Guide Michelin Nordics 18. mai 2022 – kl. 14.00

Mandag 4. juli kl. 18.00 vil Guide Michelin presentere årets nordiske stjernerestauranter og Michelin Special Award fra Stavanger Konserthus. I år vil offentliggjørelsen av de nye Michelin-stjernene skje på et stort, fysisk arrangement hvor de nordiske kokkene og flere gjester vil delta. Medier fra Norden vil også kunne delta og følge utdelingen fra Stavanger Konserthus.

Mandag 4. juli, 2022, vil Gwendal Poullennec, internasjonal direktør for Michelin Guide, presentere de nye nordiske stjernerestaurantene fra Stavanger Konserthus. Det store fysiske arrangementet vil holdes i samarbeid med Rogaland fylkeskommune, Stavanger kommune, Visit Region Stavanger og Stavanger Konserthus.

I tillegg til å introdusere årets nye stjernerestauranter vil Guide Michelin også presentere årets nye grønne stjerner og dele ut Michelins Special Awards.

”Jeg er veldig takknemlig for at vi kan samle alle kokker og gjester fysisk i Stavanger i år, og at vi kan feire og hylle årets nye stjernerestauranter, kokkene og deres dedikerte team. Dette er en perfekt oppvarming til sommerferien i Norden, og vi håper at matentusiaster får muligheten til å oppleve den fantastiske gastronomien, utviklingen og kvaliteten som våre inspektører opplever år etter år, i denne delen av verden”, forteller Gwendal Poullennec.

Presentasjonen av Guide Michelin Nordic Countries 2022 i Stavanger er åpen for medier, men vil også streames live via Michelins YouTube-kanal. Alle stjernerestauranter og øvrige anerkjennelser vil finnes på Michelin Guidens hjemmeside og app.

TID OG STED

Mandag 4. juli, 2022 – kl. 18.00  (dørene åpner kl. 16.00)

Stavanger Konserthus, Sandvigå 1, 4007 Stavanger, Norway

”Som Norges matregion nr. 1 er Stavanger veldig stolte av å være vertskap for Michelin Star Revelation 2022. Å arrangere et arrangement av dette kaliberet setter matbyen Stavanger på kartet, og styrker regionen vår som internasjonal matdestinasjon. Restaurantene i denne regionen har jobbet seg gjennom pandemien, og jeg er stolt over at de igjen får dele kulinariske opplevelser i verdensklasse med gjester fra hele verden”, sier ordfører i Stavanger, Dagny Sunnanå Hausken.

”Stavanger-regionen byr på noen av landets beste matopplevelser, med råvarer og ingredienser i verdensklasse! Vi ser frem til å være vertskap for den nordiske Michelin Guide Star Revelation. Dette er et arrangement som bygger opp vår satsing i reiseliv som en destinasjon for kulinariske opplevelser”, sier Per Morten Haarr, reiselivsdirektør i Visit Region Stavanger

Påmelding og akkreditering
Mediene er velkommen til å delta i årets presentasjon av Guide Michelin Nordic Countries 2022 i Stavanger. Vi har et begrenset antall plasser så det gjelder å være rask med påmeldingen. Påmelding kan sendes til ap@rubisco.dk – senest 22 juni, 2022.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Maira Zöller, Head of Public Relations, Michelin Europe North, +49 152 54698848, maira.zoeller@michelin.com

Anders Parby, presserådgiver, +45 40876845, ap@rubisco.dk

Om Michelin
Michelin, det ledende mobilitetsselskapet, er dedikert til å forbedre mobiliteten til sine kunder på en bærekraftig måte. Designe og distribuere de best egnede dekkene, tjenestene og løsningene for kundenes behov; tilby digitale tjenester, kart og guider for å berike turer og reiser og gjøre dem til unike opplevelser. Michelin utvikler også høyteknologiske materialer som tjener en rekke bransjer. Med hovedkontor i Clermont-Ferrand, Frankrike, er Michelin til stede i 177 land, har 124,760 ansatte og driver 68 dekkproduksjonsanlegg som til sammen produserte rundt 173 millioner dekk i 2021. (www.michelin.com)