Stavanger har offisielt blitt valgt som vertskapsby for European Convention and Conference of Narcotics Anonymous (ECCNA) i 2026. Arrangementet vil finne sted 09. – 12. juli 2026 på IMI Forum, og forventes å tiltrekke seg opptil 2000 deltakere fra hele Europa. ECCNA 2026 markerer en betydelig milepæl både for Narcotics Anonymous (NA) og for regionens turistnæring.
ECCNA 2026 – Mål og Betydning
ECCNA 2026, under tema «unity», har som mål å samle medlemmer av NA for å dele erfaringer, styrke fellesskapet og fremme en rusfri livsstil. Et NA-konvent tilbyr et trygt rom hvor deltakerne kan motta støtte og inspirasjon gjennom møter, workshops og sosiale aktiviteter. Målet med ECCNA er ikke bare å støtte de som kjemper mot avhengighet, men også å øke bevisstheten om NA sitt arbeid og deres bidrag til bedre folkehelse i Norge og resten av verden.
NA er en global bevegelse som tilbyr støtte og hjelp til personer som sliter med rusavhengighet. Organisasjonen er kjent for sine 12 trinn, et selvhjelpsprogram som som gir medlemmene verktøyene de trenger for å oppnå og opprettholde en rusfri livsstil. NA har spilt en avgjørende rolle i mange menneskers liv ved å gi dem håp og en ny start.
Viktig for Stavanger-regionen
For Region Stavanger og våre partnere representerer ECCNA 2026 en unik mulighet. Konventet vil fylle byen med konferansegjester i juli måned, noe som vil generere betydelige økonomiske inntekter i en rolig sommermåned for lokale reiselivsbedrifter, hoteller, restauranter og attraksjoner.
Michelle Milas, kongressjef i Region Stavanger, uttaler:
«ECCNA 2026 fyller byen med opptil 2000 konferansegjester i juli måned. En periode i året som ellers er relativt rolig for konferansemarkedet. Dette er viktig for reiselivet samtidig som det støtter en viktig sak for byen i henhold til bekjempelse av utenforskap og bedring av folkehelse.
Stavangers ordfører er engasjert i å forbedre folkehelsen blant sine innbyggere:
«Det at Stavanger er vertskap for ECCNA 2026 skaper en mulighet for hele regionen til å støtte initiativer som fremmer sosial inkludering og bekjemper utenforskap. På denne måten bidrar vi til å sette rusavhengighet på dagsordenen, samtidig som vi fremmer byens mål om bedre folkehelse og solidaritet, sier Stavanger-ordfører Tormod Wilson Losnedal.
En viktig milepæl for NA Norge
I Norge holdes det ukentlig mer enn 120 NA-møter, hvor rusavhengige under tilfriskning møtes for å hjelpe hverandre å holde seg rusfrie. Anonyme Narkomane er fullstendig selvhjulpne og aksepterer ikke (økonomiske) bidrag fra utenfra, verken fra det offentlige eller andre ideelle eller private aktører. Grupper og tjenestekomiteer drives av medlemmer, for medlemmer. Medlemmer fra NA-grupper over hele landet har nå organisert seg for å planlegge ECCNA I Stavanger, og alt skjer på frivillig basis. Leder for NA Norge presiserer:
“Vårt hovedformål er å hjelpe rusavhengige som fortsatt lider grunnet bruk av rusmidler, og som har et ønske om å bli rusfri. Nykommerne er alltid viktigst ettersom vi i NA tror på at vi bare kan beholde den friheten vi har fått gjennom å gi den videre. Ved å arrangere ECCNA i Stavanger i 2026 håper vi å kunne tiltrekke oss flere rusavhengige som er nysgjerrige på det vi har å tilby; frihet fra trangen til å bruke rusmidler og en helt ny måte å leve på.”
Forventninger til ECCNA 2026
Med 2000 deltakere som ankommer byen, forventes ECCNA 2026 å bli en livlig og inspirerende begivenhet. Deltakerne vil ha mulighet til å utforske Stavanger-regionens vakre og varierte natur, kulturarv og et variert tilbud av opplevelser. Arrangementet vil ikke bare ha en positiv innvirkning på deltakerne, men også på lokalbefolkningen, med politikere som vil få innsikt i NA’s arbeid og verdien av fellesskap og støtte.
ECCNA 2026 i Stavanger på IMI Forum er et betydningsfullt arrangement for både NA og Stavangerregionen. Det representerer et skritt fremover i kampen mot rusavhengighet og fremmer byens mål om bedre folkehelse. NA Norge og Stavangerregionen ser frem til å ønske velkommen til dette viktige arrangementet som bidrar til et mer inkluderende og helsefremmende samfunn.
Har du spørsmål om konferansen eller ECCNA, ta gjerne kontakt med Kongressjef Michelle Milas på 991 16 834.
Legg igjen en kommentar