Region Stavanger var nylig tilbake i markedene som skaper størst volum av tilreisende – Benelux og DACH-markedene. Med 30+ møter på tre dager merkes det at etterspørselen fortsetter å øke, med spesielt fokus på forlenging av opphold med nye aktiviteter og attraksjoner hos Region Stavanger sine medlemmer.

A Taste of Norway

Salgssjef for ferie- og fritid Morten Andreas Puntervoll deltok først på «A taste of Norway¨ i Antwerpen, Belgia. I møter med turoperatører og agenter fra Nederland og Belgia merkes det betydelig forskjell, hvor belgiske turister er interessert i mat og kultur mens nederlandske er mer interessert i den norske naturen.

Den norske ambassadøren i Belgia åpnet arrangementet ved å snakke om Norsk friluftsliv.

Etterfølgt av en faglig presentasjon fra turoperatøren Nordic, åpningstale fra ambassadøren og statistikker fra Innovasjon Norge, startet workshopen hvor Region Stavanger hadde 15 gode møter.

Målgruppen til de ulike turoperatørene varierer stort i disse markedene, noe som gjør det svært gunstig å presentere et bredt spekter av våre medlemmer. Alt fra Boretunet til Jøssingfjord Vitenmuseum, Magma Geopark, Berentsen Bryggeri, Seid Restaurant, MICHELIN nyhetene, gjenåpningen av Stavanger domkirke og Arkeologisk museum, oppgraderingen av Thon Partner Stavanger Forum hotell og Gamlaværket, andre overnattingsmuligheter og mye mer ble godt presentert og diskutert.

Økende etterspørsel etter unike overnattingsmuligheter og hytter

Turoperatørene etterspør i økende grad unike opplevelser også knyttet til overnatting, med økende interesse for hytter og unike overnattingsmuligheter. Innovasjon Norges store turistundersøkelse fra 2023 bekrefter også dette. Tilsvarende opplever vi regionalt stor og økende interesser for unike overnattingstilbud som Trekronå, Boretunet, glamping av ulike slag og hytter generelt. Følgelig utfordres hotellmarkedet ved at AirBnB og hytter benyttes mye av turistsegmentet, spesielt for familiesegmentet som ønsker store enheter. Flere kombinerer gjerne noen dager på hotell med hytteleie, camping osv

For mer informasjon fra Turistundersøkelsen, les mer her

Nordic Workshop Hamburg

Etter et godt norsk salgsarrangement i Benelux gikk turen videre til Hamburg, hvor Innovasjon Norge hadde sammen med Sverige, Island, Danmark og Finland invitert til en nordisk workshop, men naturligvis med flere selgere og kjøpere. Her startet det hele med et nettverksarrangement på kvelden 18 sept., deretter en hel dag med møter 19 sept. Igjen hadde Region Stavanger 15 møter, denne gang med hovedsakelig tyske turoperatører.

I Tyskland opplevde vi en imponerende god kjennskap til Region Stavanger, hvor destinasjonsselskapet har vært spesielt aktivt i flere år. Mange ønsker også her å utvide programmene sine i regionen med flere hotellovernattinger.

I Tyskland opplever jeg imponerende god kjennskap til Region Stavanger, hvor vi har vært spesielt aktivt i flere år. Mange ønsker å utvide sine program i regionen.

-Morten Andreas Puntervoll, Region Stavanger

Det er stor forskjell på de ulike møtene. Noen ønsker tips til flere aktiviteter og attraksjoner som kan inkluderes i sine program, mens andre er relativt nye med lite kjennskap til regionen og trenger derfor en generell presentasjon. I møter med de mest erfarne produktsjefene settes det stor pris på å få oppdatering om hva som er nytt, som for eksempel Seid Restaurant i K8, Jøssingfjord Vitenmuseum, nyåpningen av Arkeologisk museum, Whisky besøkssenteret hos Berentsen osv.

Morten Andreas fra Team Edge of Norway i møte med tysk turoperatør under Nordic Workshop i Hamburg.

Til sammen var det 18 norske destinasjoner og partnere til stede på arrangementet i Hamburg. Det var totalt 154 deltakere hvorav 65 var kjøpere / kunder.

Til stede på arrangementene var også medlemmer som Strawberry, Thon Hotels og Fjordline. Alle 30 møter + samtaler på nettverks-arrangementer blir fulgt opp av Region Stavanger i etterkant med relevant og etterspurt informasjon, planlegging av visninger og diverse markedsmateriell mm.

Workshopene understreker betydningen av fysisk tilstedeværelse i markedene for å øke kjennskapen til Stavanger-regionen, samt behovet for å fortsette å bygge relasjoner med turoperatørene. Mye er endret siden pandemien, og også dem med god kjennskap til regionen trenger påfyll av oppdatert informasjon fra oss.

Er dere medlem i Region Stavanger og interessert i å delta på et salgsarrangement mot internasjonale turoperatører, eller trenger hjelp til å tilpasse dere enkelte markeder, så ta kontakt:

Morten Andreas Puntervoll, Salgssjef Ferie- og Fritid

morten.puntervoll@regionstavanger.com. +47 41 69 14 40

About The Author