SportAccord 2024 Summit beviste for hele verden at de er tilbake som den viktigste internasjonale møteplassen innen sport etter flere års pause siden pandemien. Konferansen ble avholdt 7. -11. april i Birmingham, og hele 1600 globale ledere og nøkkelpersoner fra hele verden deltok.

Fra Norge deltok en delegasjon bestående av Innovasjon Norge, Region Stavanger, Oslofjord Convention Center, samt norske representanter i internasjonale forbund og IOC (den internasjonale olympiske komite). For de vertsbyene tilstede er det viktigste å skape kontakter og salgsmøter med de internasjonale forbundene for å selge Norge og Stavanger-regionen som arrangør av internasjonale mesterskap og events. Fra Region Stavanger deltok leder for B2B-satsingen Anette Larsen Bognø.

SportAccord Summit er den viktigste møteplassen vi er tilstede på i arbeidet vi gjør innen Arrangementsturisme. Det er godt å se at arrangøren klarer å levere en konferanse på samme nivå som før pandemien. Så godt som ALLE er tilstede på SportAccord. Så det gjelder å bruke tiden godt mens vi er her, fra morgen til kveld, og sikre oss gode kontakter i de internasjonale forbundene. Årets SportAccord var svært bra, med mange møter og relevante kontakter.

Anette Larsen Bognø, leder B2B Region Stavanger
Sport Accord  Summit består av 4 deler;
 
Media Accord, Health Accord, Law Accord & Host Accord. 

Mangfold, bærekraft og digitalisering innen idrett var hovedpillarene av tema som ble debattert og presentert. Konferansen er absolutt den viktigste møteplassen for vertsbyer som satser på arrangement,  internasjonale idrettsforbund, IOC og kommersielle aktører. 

Konferansen varer i 4-5 dager avhengig av hvilke sidearrangementer man deltar på.  I tillegg til de mer tradisjonelle idrettene viser SportAccord også de mer ukjente idrettene og det store mangfoldet av idretter som finnes globalt. 
Bilde til venstre: Professor Andy Miah presenterte digitalisering og muligheter innen KI verktøy koblet mot sport og store mesterskap under Sport Accord 2024 Summit.
Region Stavanger møtte mange nye gode kontakter på SportAccord, her representert med Stefy Bau, CEO fra Init Esports Inc.

Birmingham som vertsby leverte!
Birmingham var for mange av deltakerne en ganske ukjent by, og få var klar over at Birmingham faktisk er en av Englands største byer, etter London. Byen jobber seg opp som en arrangørby og var i 2022 vertskap for Commonwealth Games 2022, og de frivillige som arbeidet under disse lekene stilte også opp under SportAccord nå 2 år etterpå. Dette ble en snakkis under konferansen da de frivillige utmerket seg enormt positivt med sin fantastiske stolthet og enorme serviceholdning og mange smil.

Hele byen bar preg av at SportAccord ble gjennomført. Med en tydelig venue dressing med skilting og gimmicks overalt, flagg godt synlige i bybildet, og et perfekt kongress-senter med en fantastisk profilert scene, expo og mingleområde, beliggende vegg i vegg med konsert-/kulturhuset hvor åpningen ble avholdt, bekreftet konferansen i Birmingham at møteplassen er tilbake i øverste liga av internasjonale konferanser.

International Association of Event Hosts
Mange organisasjoner og utvalg benyttet anledningen til å avholde egne møter og samlinger, og International Association of Event Hosts (IAEH) avholdt sitt årsmøte med faglige innlegg og påfølgende middag under SportAccord. Region Stavanger ble medlem sent i 2023, og har allerede hatt stor nytte av å knytte nettverk og den delte erfaring og kompetanse fra de andre vertsbyene. SportAccord CEO Martin Gibbs deltok både på den faglige delen under årsmøtet for å dele sin erfaring med SportAccord, og middagen neste dag.

Nordisk samling under SportAccord
Innovasjon Norge og de nasjonale representantene i Norden fra IAEH tok initiativ til en samling av de nordiske vertsbyene, nasjonale byrå og nordiske representanter i den globale sportsverdenen. Dette ble en god samling og det ble bekreftet behov for flere treffpunkter som dette – både fra vertsbyene og IOC-representantene. Dette var den andre samlingen av de nordiske aktørene etter at Innovasjon Norge tok initiativ til Nordic Event Hosts Meeting i Oslo i januar – to dager med kompetansedeling mellom byene.

Har du spørsmål om SportAccord Summit eller Region Stavangers arbeid innen arrangement, ta kontakt med Anette Larsen Bognø, eller sjekk ut vår bransjeside https://business.edgeofnorway.com/